Soma Otizmin Farkındayız Dedi
2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında Soma Devlet Hastanesinde Otizmli bireyler, velileri, eğitmenler ve sağlık çalışanları ile birlikte keyifli anlar geçirdiler.
Soma Devlet Hastanesi’nde, Özel Ege Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin hazırlamış olduğu “ Resimlerle Otizme Yolculuk” adlı serginin açılışına, Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Ak Parti Soma İlçe Başkanı Mehmet Ali Aksoy, Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Osman Çağlayan, Savaştepe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hayri Aksüt İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Soma Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Sancar Delibalta, Ege Özel Eğitim Merkezi Müdürü Cevdet Türkmen, hastane çalışanları ve Otizmli bireyler ve velileri katıldılar.
Resim sergisinin açılmasının ardından tüm katılımcılarla “Otizm Farkındayız!” el baskısı çalışması yapıldı. Çalışmada renkli görüntüler ortaya çıktı. Ardından etkinliğe katılan çocuklara, Mini Akademi Kreşinde eğitim gören öğrenciler de eşlik ederek çeşitli sanat etkinlikleri yapıldı. Daha sonra ikramların verildiği etkinlik, hastane bahçesinde yapılan uçurtma şenliği ile son buldu.