Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir’de yaptığı konuşmada, İzmir ve çevr eiller bağlantılı otoyollarla ilgili açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada Menemen – Aliağa – Çandarlı arasında otoyol inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini ve proje yatırım bedelinin 2 Katrilyon olduğu söyledi.
İzmir’de otoyol yatırımlarında Sabuncubeli tüneline de değinen Erdoğan açıklamasında şunları söyledi:
“İstanbul-İzmir Otoyolu’nun tamamı bu yıl bitiyor. AK Parti yapıyor. Binali Bey’in burada büyük emeği var. Maliyeti; 2 katrilyon olan Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu yapımı devam ediyor. 2021 yılına onu da tamamlıyoruz. Bir de siz yapın. Yok yapamazlar. Bu irade dirayet bunlarda yok. İzmir-Manisa yolu üzerinde Sabuncubeli ne canlar aldı. Ne sıkıntılar yaşattı şimdi o tüneli hallettik. Bağlantı yollarını tamamlayıp hizmete sunduk. Nereden nereye. İzmir’de yapımı devam eden maliyeti 2 katrilyon 140 trilyon olan 21 yol projemiz bulunuyor. Her şey İzmir için”.